Den s bramborou v 2. RS
10.11.2025
Žáci z 2. RS Rumburk se učí zpracovávat podzimní plodiny. Dnes to byly brambory.
Zpracování brambor zahrnuje mnoho kulinářských úprav, jako je vaření, pečení, smažení a příprava kaše, ale i průmyslové zpracování na hranolky či lupínky - my jsme pekli bramboráky.
Zpracování brambor zahrnuje mnoho kulinářských úprav, jako je vaření, pečení, smažení a příprava kaše, ale i průmyslové zpracování na hranolky či lupínky - my jsme pekli bramboráky.
V pondělí 10. 11. jsme se opět dostali do kuchyňky a připravili si brambory, vejce, mouku, sůl, pepř a majoránku. Brambory jsme nejprve oloupali, pak nastrouhali, přimíchali ostatní přísady, zamíchali a upekli jsme si bramboráky. Všem nám moc chutnaly.
Fotogalerie
